Otthon Team blogja

Konyha design ötletek 2016

A konyha a lakás azon pontja, ahol a család valamelyik tagja bizony napi szinten igencsak sok időt el sütéssel-főzéssel, hogy az azt követő mosogatásról már ne is beszéljünk. Éppen ezért fontos, hogy konyhánk egyszerre legyen esztétikus és praktikus, hiszen hiába mutat gyönyörűen egy ízlésesen berendezett konyha egy magazinban, ha a valóságban sok kellemetlenséget okoz az elrendezés és a legkevésbé sem tudunk otthonosan mozogni a saját lakásunkban.

Az, hogy ki mit tart esztétikusnak egyénenként változó, éppen ezért a legjobb, amit tehetünk, ha saját ízlésünknek megfelelően rendezzük be a konyhát, hiszen nem az elismert lakberendezők fognak benne lakni, hanem mi magunk. Ahhoz, hogy valamilyen elképzelésünk kialakuljon a lakás e részének kialakítása kapcsán, elengedhetetlen, hogy feltegyünk magunknak néhány kulcsfontosságú kérdést.

Polgári lakások energiatakarékos felújítása hatékonyan

Polgári lakás energiatakarékos felújítása

Az ingatlanpiacon a régi, polgári lakások megosztják az érdeklődőket, hiszen sokan tartanak a magas fűtési költségektől, vagy a gépészeti berendezések elavult jellegétől.

Pedig tény, hogy rengeteg izgalmas lehetőség rejlik ezekben az általában nagy belmagassággal rendelkező ingatlanokban. A tágas terek kedvelői számára garantáltan jó választásnak bizonyulnak a polgári lakások, melyeket egyaránt be lehet rendezni klasszikus és modern stílusban is. Mielőtt azonban beköltözésre kerülne a sor, érdemes elvégezni azokat a felújítási munkálatokat, amelyekkel sokat lehet tenni az energiatakarékosság és az alacsonyabb rezsiköltségek érdekében.
Lássuk, mely területek érdemelnek mindenképpen figyelmet!

Kicsi a lakása nappalija?

Nappali lakberendezés

Kicsi a lakása és a nappalinak is kevés a területe?

Semmi gond. Ne engedje, hogy ez a helyzet komoly gondot okozzon a lakberendezés során, inkább kihívásnak tekintse és oldja meg úgy a feladatot, hogy mindenki számára kedvező legyen. Számtalan lakberendezési változatot ismerünk kis nappali esetén, így ez még csak kihívásnak sem mondható, mert csak annyit kell tennie, hogy kiválassza a lakása számára legmegfelelőbb változatot.

Az ablakcsere, a műanyag ablakok beépítésének menete

Műanyag ablakok

Az ablakcseréről az őszi időben mindig több szó esik.

Az ablakcsere kivitelezése, mint nagyon sok helyen nálunk is az ajánlat elkészítésével kezdődik.

Az árajánlat elkészítéséhez szükséges méretek, és ablak típusok meghatározása kétfajta módon történhet. Az tulajdonos megméri és elküldi a méreteket, a tervezett ablak típusokat, vagy valamelyik kollégánk kimegy a helyszínre és megbeszélik az igényeket és lehetőségeket. Az elkészített ablakcsere ajánlatot igény szerint elküldjük e-mail-ben, postai úton, vagy elvisszük személyesen.